Activiteit Helmi Coenders

Creatieve activiteit – Helmi Coenders

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen naar de speciale creatieve activiteit van Helmi Coenders. Veel plezier met het maken ervan!

Maskers maken

In een inmiddels totaal veranderende wereld en een totaal veranderende stad en dorp zijn we op zoek naar iets anders of iets nieuws. Misschien zijn we op zoek naar een beetje vrolijkheid en wat luchtigheid. Zeker iets positiefs om te onderzoeken en zelf te maken. Maskers worden al eeuwen gemaakt en gedragen. In andere landen om goddelijke en spirituele kracht te geven. Tijdens carnaval of een gemaskerd bal en natuurlijk in het tv-programma ‘The Masked Singer’.Het masker is voor velen een inspiratiebron. Denk aan Ensor en Picasso die het masker in meerdere schilderijen weergeven. In de mode zien we het ook vaak, tijdens de modeshows van Jean Paul Gaultier, Viktor & Rolf en Walter van Beirendonck. We zien het zelfs in werk van Keith Haring en Coco Fronsac.

Tijd om zelf aan de slag te gaan om een masker te maken voor………………….?
Voor een van je knuffels, barbies, poppen of gewoon om aan de muur te hangen!

Benodigdheden:

  • Papier, karton, gerecycled papier
  • Plaksel, plakstift en plakband
  • Elastiek en touw
  • Prikpen en/of gaatjesmaker
  • Meetlint en/of liniaal
  • Schaar
  • Pen, potlood, stiften en/of krijt
  • Veren, knopen, glitters, washi-tape etc.

STAP 1

Meet het aantal centimeters van oor tot oor en de hoogte van het hoofd, teken een middenlijn en geef met een puntje de ogen aan. Knip deze vorm uit van karton.

 

STAP 2

Kijk wat je allemaal in huis hebt om de maskers te maken. Stiften, krijt, kleurtjes. Je kunt van alles gebruiken zoals restjes stof of garen, kralen en knopen. Laat je fantasie gaan en alles is goed!

STAP 3

Bij de ogen prik je gaatjes en ook bij de oren prik je kleine gaatjes. Hier gaat een touwtje of elastiek doorheen om het masker op je pop te zetten. Vraag even hulp als dit niet goed lukt, het knopen van elastiek kan best lastig zijn. Klaar! Deel (als je het leuk vindt) je resultaat op onze social media kanalen: 

Facebook

Instagram

LinkedIN

Deel dit bericht: