Expeditie orkest live

Ga je mee op Expeditie Orkest?

🎵 Op vrijdag 16 juni 2023 speelt philharmonie zuidnederland de voorstelling Expeditie Orkest Live, speciaal voor de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs, in het Munttheater WeertAls extra verdieping op de voorstelling bieden philharmonie zuidnederland, het Munttheater en RICK raakt workshops dans en muziek aan, mogelijk gemaakt door DOEN! Scholen kunnen zich hiervoor kosteloos inschrijven. Dit kan tot 1 december. Er zijn nog beperkt plekken beschikbaar dus schrijf je klas snel in!
 

De voorstelling

Expeditie Orkest Live is een voorstelling over de eigenzinnige Mijs. Mijs zit niet goed in haar vel, thuis is er gedoe en op school vindt iedereen haar stom. Zo langzamerhand vindt ze zichzelf ook heel stom en verdwijnt ze in chaotisch gedrag. Ze wil weglopen maar tot haar stomme verbazing verschijnt tijdens het concert een vrouw speciaal voor haar. Aan de hand van haar eigen ervaringen neemt ze Mijs mee de hele wereld over. Ze laat zien hoe de instrumenten zijn gemaakt van materialen uit de natuur, hoe ze allemaal hun eigen klankkleur en karakter hebben en hoe ze prachtig klinken als ze worden bespeeld door de musici van philharmonie zuidnederland. Door de emoties in de muziek geeft de vrouw het meisje inzicht in zichzelf. Aangemoedigd door de muzikale bijdragen van de leerlingen durft Mijs uiteindelijk haar hart te luchten. Ze ontdekt haar eigen klankkleur en kracht en dirigeert vol zelfvertrouwen het orkest naar de finale.
Expeditie Orkest Live borduurt voort op de serie video’s die philharmonie zuidnederland samen met Het Laagland maakte over de instrumenten van het orkest. Nu ontmoeten de leerlingen de muzikanten live en beleven ze samen met de musici en twee acteurs een prachtig verhaal en doen ze op belangrijke momenten in de voorstelling mee. 

⭐️ Meer info en inschrijven: https://www.rickraakt.nl/…/ga-je-mee-op-expeditie…
 

Deel dit bericht: